Inwijding in Reiki 2

De Reiki 2 cursus is het vervolg op Reiki 1. Er worden symbolen doorgegeven waarmee je ook iemand op afstand kunt behandelen. Verder wordt de Reiki energie zelf nog eens geïntensiveerd en de gevoeligheid van de ingewijdene vergroot. Situaties uit het heden, verleden en toekomst kunnen worden behandeld. De inwijding omvat één sessie. Je ontvangt na de inwijding een certificaat. Elke inwijding is uniek. Een unieke ervaring, ook voor mij. Om die reden geloof ik niet in groepsessies. Een inwijding is individueel, zo hoort het te zijn. Voor elke inwijding bekijk ik uw wensen en redenen om ingewijd te worden. Omdat elke inwijding 'maatwerk' is, treft u hier geen prijzen aan. Ik vind dat Reiki voor iedereen toegankelijk moet zijn en dus voor een laag bedrag moet worden aangeboden. Geheel gratis kan het echter niet, omdat in deze maatschappij uw motivatie uitgedrukt wordt in geld.

Tips voor Reiki 2 cursisten

1. Wanneer je geïnitieerd bent in de tweede graad kun je behandelen en Reiki sturen. Dus je behandelt met de eerste graad (handen opleggen) én stuurt met de tweede graad. Dit versnelt het resultaat.

2. Een mooie maar soms moeilijke manier van omgaan met Reiki is het sturen van Reiki naar mensen waarmee je in onvrede leeft. Het bevordert echter je gevoel van onvoorwaardelijke liefde naar jezelf, de ander en het universum. Dit doe je alleen maar wanneer je er werkelijk aan toe bent. Uiteraard vraag je de toestemming van de persoon in kwestie. Krijg je de toestemming niet dan kan je nog altijd Reiki sturen naar het gevoel van jezelf ten opzichte van deze persoon.

3. Lichamelijke klachten hebben steeds een oorzaak. Ze ontstaan door je manier van zijn of handelen en uiten zich later in je lichaam. Wanneer je iets van lichaamstaal begrijpt kun je de link tussen beiden leggen zodat je er iets aan kan doen. Bijvoorbeeld: bij maagklachten kun je jezelf de vraag stellen: 'Is er iets in mijn leven dat ik niet verteren of slikken kan?' en bij keelpijn vraag je: 'Wat kan ik niet gezegd krijgen?' Zo kan je bij iedere klacht enkele vragen stellen. Voor hen die niet goed weten hoe hiermee om te gaan bestaat er een heel eenvoudige manier. De enige vereiste is dat je Reiki kan sturen. Zo stuur je Reiki naar de oorzaak van je klachten of pijnen. Doe dit een tijdje en hou ondertussen jezelf en je omgeving in de gaten. Je kan er nog veel van leren. Kom je er helemaal niet uit dan kunnen Bach bloesems een goede ondersteuning zijn. Op den duur zal de oorzaak naar boven komen en de klacht verdwijnen. Kijk altijd eerlijk naar jezelf.

4. Op afstand Reiki sturen kan ook door de persoon naar wie je wilt sturen heel klein voor te stellen, zodat die in je handpalm past. Je handen kun je zo houden alsof je een balletje vast hebt en dan Reiki sturen.

5. "LOSLATEN" is een veel gebruikte term, maar direct daarna volgt dan de vraag: 'Hoe doe je dat?' En daarop volgt dan meestal 'Dat kan ik eigenlijk niet zo goed uitleggen.' Ik zal uitleggen welke mijn succesvolle manier is om loslaten te bevorderen. Je gaat rustig zitten zoals je altijd doet op je eigen manier om Reiki te sturen en je stuurt Reiki naar 'Je vermogen tot loslaten.' Voor je gaat sturen zeg je driemaal 'Ik stuur Reiki naar mijn vermogen tot loslaten.' Gegarandeerd dat het werkt.

6. Leuk om uit te proberen is het volgende: Ga buiten in een luie stoel liggen of zitten, sluit je ogen en maak jezelf rustig. Stuur Reiki naar jezelf. Zet je symbolen zo hoog mogelijk en probeer ze tegen de hemel te visualiseren. kijk hoe ver en hoe groot je ze kunt tekenen. Stuur achtereenvolgens Reiki naar iemand waar je van houdt en iemand waarmee je in onvrede leeft. Je kunt ook naar materiele zaken sturen of naar dieren. Experimenteer zelf met andere dingen en vergelijk dan hoe ver je de symbolen kon zetten. Kon je ze helemaal zetten? Wat voelde je? Was er verschil? Oordeel niet over jezelf!

7. Je huis met de tweede graad zuiveren gaat als volgt: Ontspan alvorens Reiki te gaan sturen. Visualiseer je huis of de ruimte die je wilt gaan zuiveren. Zet boven je huis het symbool waarmee je contact maakt met de Reiki-energie en zet er eventueel het krachtsymbool bij. Je kan de Reiki-energie door het huis laten wervelen om zo alle hoekjes en kantjes te zuiveren.

8. Wanneer je het kunt opbrengen om 's morgens vroeg op te staan, dan heb ik nog een goede tip voor je. Ga zitten en geniet van de ochtendrust en maak je klaar om te sturen. Stuur dan Reiki naar jezelf en eventueel gelijktijdig naar de mensen waar je anders ook naar stuurt. De rust van de ochtend zal je de hele dag een vredig gevoel geven. Heerlijk!

9. Zelf vind ik het fijn de dingen zo simpel mogelijk te houden. Reiki sturen hoeft helemaal geen klus te zijn, zeker niet wanneer je naar veel mensen stuurt. Je kan gelijktijdig naar alle mensen sturen die je wilt bereiken. Maak een lijstje met alle namen van de personen waar je naar wilt sturen. Zeg drie maal 'Ik stuur Reiki naar alle personen die op dit lijstje staan.' Teken de symbolen op het lijstje, zeg de bijpassende mantra's en voila. Kan het nog eenvoudiger?

10. Heb je nogal wat last met pijnlijke plekken in je lichaam? Dan is dit misschien een goede tip voor jou! Visualiseer de drie symbolen voor je. Laat de symbolen tot op de pijnlijke plaats zweven en laat zo de Reiki-energie tot in de kern van de pijn vloeien. In het begin is het wel een beetje oefenen, maar na een tijdje zul je merken dat je er heel wat aan hebt.