De Reiki behandeling

Meestal begint een behandeling met een kennismakingsgesprek. Daarna neem je plaats op de behandeltafel, een bed of als je liever in een stoel blijft zitten kan dit ook. De kleding wordt altijd aangehouden. Reiki gaat door alles heen.

Mijn eigen werkwijze is ongeveer het volgende: Met mijn handen op de schouders van de cliƫnt stem ik mij af op de Reiki energie. Ik begin met het behandelen van het hoofd en eindig bij de voeten. Door mijn handen op het lichaam te leggen vindt de Reikikracht zijn weg. Alle chakra's worden behandeld, dit zijn immers belangrijke energieverdelers. Speciale aandacht wordt besteed aan probleemgebieden. Geen twee behandelingen zullen hetzelfde zijn, ieder mens is immers uniek. Ik werk niet alleen op het lichaam maar ook in de aura.

Om afvalstoffen die loskomen te verwijderen uit je lichaam is het wenselijk om water te drinken op deze dag.
Na de behandeling wordt er nog nagepraat over de ervaringen van beide kanten.

Algemene informatie over Reiki

Hoe werkt Reiki?
Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in disbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam heeft een zelfgenezingsmechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezingsmechanisme. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reikibehandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld hoofdpijn, spanning, verkoudheid, depressiviteit, 'burn out' en vele, diverse andere klachten.

Meridianen
Reiki is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Die energie loopt door zogenaamde meridianen die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Tijdens een Reiki cursus worden met behulp van inwijdingen deze energiekanalen geopend. Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als 'doorgeefluik'. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energie-overdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig). Andere woorden voor de levensenergie zijn Prana en Chi of Ki.

Over Reiki is heel veel te vertellen, maar het blijven veelal persoonlijke ervaringen. Ja, je moet ervaren en dat kan alleen maar als je een Reiki behandeling ondergaat. Een grote zuivering van afvalstoffen vindt plaats.

Reiki vernieuwd, geeft je kracht en inzicht!