Inwijding in Reiki 1

Door een inwijding ook wel 'afstemming' genoemd wordt je opengesteld om de Reiki-stroom te ontvangen en door te geven. Je kunt nu de liefdevolle energie doorgeven aan andere mensen, dieren, planten en zelfs dingen. Ook jezelf kun je met succes behandelen. De gevoeligheid wordt vergroot en de balans hersteld. De inwijding omvat vier sessies. Je ontvangt na de inwijding een certificaat.

Elke inwijding is uniek. Een unieke ervaring, ook voor mij. Om die reden geloof ik niet in groepsessies. Een inwijding is individueel, zo hoort het te zijn. Voor elke inwijding bekijk ik uw wensen en redenen om ingewijd te worden.
Omdat elke inwijding 'maatwerk' is, treft u hier geen prijzen aan. Ik vind dat Reiki voor iedereen toegankelijk moet zijn en dus voor een laag bedrag moet worden aangeboden. Geheel gratis kan het echter niet, omdat in deze maatschappij uw motivatie uitgedrukt wordt in geld.

Tips voor Reiki 1 cursisten

1. 'Behandel eerst jezelf' is naar mijn mening de belangrijkste tip die ik een eerstegraads cursist kan meegeven. Het is vrij gemakkelijk. Je legt je handen op je eigen lichaam en laat de energie stromen. Toch schijnen er mensen te zijn die er moeite mee hebben. 'Behandel jezelf' regelmatig. Al is het maar vijf minuten. Kun je je handen niet op één plaats houden verleg ze dan regelmatig, maar behandel jezelf en dan pas anderen. Niemand heeft nood aan een behandelaar die niet goed voor zichzelf zorgt.

2. Ga rustig liggen of zitten, zodat je op een veilige en gemakkelijke manier je voetzolen tegen elkaar kan plaatsen. Bijvoorbeeld op bed met onder iedere knie een hoofdkussen. Leg je handen op je lichaam en laat Reiki de rest doen. Deze houding brengt je gedachten en gevoelens in harmonie met elkaar.

3. Wanneer je verkouden bent heb je er veel baat bij een kommetje van je handen te maken en dit op enkele centimeters afstand van je gezicht over je neus en mond te houden. Behandel jezelf zoveel je kan. Je kan ook iemand anders op deze manier behandelen. Let er wel op dat de persoon vrij kan ademhalen. Regelmatig behandelen bevordert het genezingsproces.

4. Behandel je bij jezelf of iemand anders een pijnlijke plaats, zoals een wond, leg dan je handen rond of een paar centimeter boven deze plek. Zeker niet rechtstreeks op de pijnlijke plek. Voelt dit nog steeds pijnlijk aan? Leg dan je handen zover als nodig van deze plaats weg. Reiki stroomt toch naar daar waar het het meest nodig is.